دسته بندی: مهندسی » مهندسی کشاورزی و زراعت
فرمت فایل دانلودی: rar
فرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 56
حجم فایل:2,959 کیلوبایت
قیمت: 13000 تومان
مقدمه
ازت به عنوان یک عنصر کلیدی در ساختمان بسیاری از ترکیبات موجود در سلولهای گیاهی مطرح است. این عنصردر فسفونوکلئوتید و اسیدهای آمینه هم وجود دارد که این ترکیبات نیز به نوبه خود به ترتیب اسیدهای نوکلئیک و پروتئینها را می سازند. دسترسی به ازت برای گیاهان زراعی از عوامل مهمّ محدود کننده تولیدات کشاورزی است. این واقعیت که فقط اکسیژن، کربن و هیدروژن بیش از ازت در سلولهای گیاهی وجود دارند، مبیّن اهمیّت این عنصراست.
در بیوسفر، ازت به اشکال متفاوتی وجود دارد. 78% حجم هوای اتمسفر را ازت ملکولی (N2) تشکیل می دهد. در بسیاری از موارد این مقدار فراوان ازت مستقیماً در دسترس گیاهان قرار نمی گیرد. استفاده از ازت اتمسفر، مستلزم شکستن پیوند سه گانه بین اتمهای (N = N) آن است که گیاهان عالی مستقیماً و به تنهایی توان انجام این واکنش را ندارند. از سوی دیگر اشکال نیتراته و آمونیاکی ازت به راحتی جذب گیاه می گردند(فصل 5). مصرف گیاهان توسط حیوانات علفخوار موجب حرکت بیشتر ازت در زنجیره های غذایی می شود و ازت سرانجام از طریق تجزیه اجساد حیوانات و گیاهان به زمین بازمی گردد. این مراحل بخشی از چرخه ازت را تشکیل می دهند.
تبدیل ازت مولکولی به اشکال دیگر آن نظیر نیترات یا آمونیاک را تثبیت ازت می گویند. این فرایند در غالب فرایندهای طبیعی و مصنوعی قابل انجام است. درشرایط دمای بالا (حدود C ْ200 ) و فشار بالا حدود (200 اتمسفر)، ازت مولکولی با هیدروژن ترکیب شده و آمونیاک (NH3) تولید می شود. برای انجام این واکنش شرایط خاصی لازم است تا برای انرژی فعّال بالای آن غلبه کند. این واکنش که به نام فرایند هابر موسوم است نقطه آغازین در تولیدات متنوع صنعتی و کشاورزی به شمار می آید. در جهان سالانه حدود 50 میلیون تن ازت به روش صنعتی تثبیت می گردد.
فهرست مطالب
مقدمه1
ارگانیسمها و روابط همزیستی در تثبیت ازت 4
آلی پرورهای آزادزی6
نورپرورهای آزادزی9
دی آزوتروفهای همیار گندمیان 13
لگومها 15
همزیستی های اکتینوریزی 20
همزیستی های نورپروری 24
عامل ژنتیکی کنترل کننده29
عوامل محیطی 33
اولین مرحله تثبیت ازت به روش همزیستی39
آلودگی ریشه های لگوم توسط ریزوبیوم 43
فرآیند بیوشیمیایی تثبیت ازت 48
منابع53
تصادفی