فهرست
مقدمه
مفاهیم و روش های آماری
مشاهده نمونه ای منی تار یا نمونه گیری
به طریق منی تاری (Monetar)
مشاهده نمونه ای به طریق تحلیل دنباله ای
مقدمه:
افزایش روزافزون انواع مختلف اشیاء، ثبت و اسناد مربوط به آنها مدتهاست که نظر متخصصین حسابداری، حسابرسی و بطور کلی متخصصین امور مالی را بخود جلب کرده است.
مسئله رسیدگی انبوه اسناد حسابداری در سازمان ها (وزارتخانه ها، شرکت ها و...) مشکلی است که از طرف محققین امور مالی (حسابدارها و حسابرس ها) باید به عنوان مسئله مهم حل گردد.
یکی از روش هائی که بطور کلی در علوم اجتماعی نقش اساسی برای مشاهده و پردازش و تحلیل وجود دارد. (و گاهی اوقات منحصر به فرد می باشد) ، روش های علم آمار و آمار ریاضی است.
نتایج مشاهدات انبوه مربوط به امور مالی (منجمله حسابداری و حسابرسی) نیز در حال حاضر می تواند با روش های این علوم مورد مطالعه قرار گیرد.
البته مدت زمانی طولانی نیست که در ایران نیز در بعضی مسائل امور مالی (حسابداری و حسابرسی) از روش های آمار بخصوص از روش های نمونه گیری در آمار ریاضی برای مطالعه مسائل حسابداری بخصوص بازرسی کیفیت اسناد حسابداری استفاده شده است. مثلاً یکی از سازمان هائی که برای رسیدگی به انبوه اسناد حسابداری خود از آنالیز دنباله ای با موفقیت استفاده کرده است دیوان محاسبات در زمان ریاست آقای صفاتی دزفولی است. نویسنده امیدوار است که بعد از آن نیز دستگاه ها و مؤسسات بتوانند از این روش های کارا استفاده کنند
- در زبان فارسی سه کتاب وجود که آمار توصیفی در آنها نسبتاً کاملتر و در سطح بالا بیان شده است:
تصادفی