دسته بندی: مهندسی » مهندسی کشاورزی و زراعت
فرمت فایل دانلودی: rar
فرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 107
حجم فایل:2,613 کیلوبایت
قیمت: 18000 تومان
سپردار آسیایی گوجه Tecaspis = Chionaspis asiatica
در تمام نقاط ایران انتشار دارد. به تمام هسته دارها حمله می کند. برگ، ساقه و تنه درختان مذکور را مورد حمله قرار می دهد. طول سپر ماده های زمستان گذران 1 تا 5/1 میلیمتر، رنگ سپرهای پوره های سنین یک و دو نارنجی است. حشره ماده زرد مایل به نارنجی می باشد. سپر نر 9/0 میلیمتر و دو قسمتی می باشد.
زیست شناسی
دو نسل در سال دارد. زمستان را به صورت پوره سن 2 و حشره کامل ماده بر روی شاخه و ساقه درختان میزبان به سر می برد. پوره های نسل تابستانه تقریباً همگی روی برگها متمرکز شده و تغذیه آنها از شیره برگ است. پوره های نسل زمستانه روی شاخه ها و تنه متمرکز می گردند. ماده های زمستان گذران همگی بارور هستند. در روی تنه و ساقه در زمستان نر دیده نمی شود.
کنترل شیمیایی:
. مبارزه شیمیایی باید زمانی باشد که شپشک در مرحله Crawler باشد و 75% پوره های از زیر سپر خارج شده باشند.
1. آزینفوس متیل(گوزاتیون) EC20% و 2در هزار
2. اتیون EC47% و 1.5 درهزار
3. اتریمفوس(اکامت) EC50% و 1در هزار
4. کلرپیریفوس(دورسبان) EC40.8% و 1.5- 1 درهزار
5. روغن امولسیون شونده O 80% و 5/. درصد
ابریشم باف ناجور ( Gypsy moth)
Lymantria dispar
(Lep: Lymantriidae)
این حشره آفتی است پلی فاژ و در دنیا به بیش از 500 گونه حمله می نماید. در ایران گاهی به حالت طغیانی درمی آید و به خصوص در نواحی شمال روی درختان جنگلی پهن برگ و درختان میوه خسارت می زند.
زیست شناسی
زمستان را به صورت تخم و در حالت دیاپور سپری کرده و در اوایل بهار بتدریج تخمها تفریخ ولاروها خارج می شوند. لاروها 45 تا 70 روز فعالیت برگخواری شدید از خود نشان می دهد. انتقال لاروهای جوان یا لاروسن اول بوسیله باد و بوسیله رشته های ابریشمی می باشد. لارو پس از تغذیه در محل مناسبی تبدیل به شفیره می شود. شفیره بوسیله تارهای ابریشمی به تنه درخت یا چیز دیگر خود را متصل می کند. مرحله شفیرگی 10 تا 14 روز به طول می انجامد. پروانه های ماده پس از خروج به علت سنگینی بدن خود قادر به پرواز دور نمی باشند و در همان حول و حوش محل خروج از شفیره پس از جفت گیری، تخمهای خود را به صورت توده های بیضی شکل به تعداد 500 تا 2000 عدد در رویپوست صاف تنه و شاخه های جوان میزبان و یا روی قسمت های مختلف درخت روی سنگ و روی کنده های بریده شده درخت قرار می دهند. تخمها تا اندازه ای گرد و کرم رنگ هستند. از اواسط تابستان تا بهار آینده نزدگی خود را به حالت تخم می گذارنند.
مبارزه
1ـ دشمنان طبیعی
•پارازیتوئید شفیره Brachymeria intermedia (Hym.: Chalcididae)
•پارازیتوئید لارو Exorista larvarum (Dip.: Tachinidae)
•پارازیتوئید لارو Apanteles sp. (Hym.: Braconidae)
2ـ کنترل شیمیایی
استفاده از دیفلوبنزورون (دیمیلین) به نسبت 0.3 در هزار یا باکتری B.t به نسبت 2.5 تا 3 در هزار
فن پروپاترین(دانتیل) EC10% به نسبت 6/. در هزار
استامی پراید(موسیپلان) SP20% به نسبت 5/. در هزار
برگخوار خاکستری پست Thaumetopoea solitaria
(Lep.: Thaumetopoeidae)
زیست شناسی
زمستان را به صورت دستجات تخم روی شاخه ها به سر می برند. تفریخ تخمها در بهار تقریباً هم زمان با باز شدن برگها صورت می گیرد.لاروهای خارج شده از یک دسته تخم به خصوص در سنین اولیه با هم زندگی می کنند و اغلب در صفوف منظم روی تنه و شاخه درختان حرکت می کنند. در سنین یک و دو تمام شبانه روز روی شاخه و برگ درختان زندگی می کنند. در سنین بعد فقط شب ها فعالند و هنگام روز درداخل حفره های تنه درخت و زیر کلوخه های اطراف تنه استراحت می کنند. در این هنگام از روی برگهای خورده شده که فقط رگبرگ اصلی باقی مانده است می توانبه وجود آفت پی برد. لاروها پنج بار جلد عوض می کنند و پس از تغذیه کافی در عمق 10 تا 20 سانتیمتری خاک تبدیل به شفیره می شوند. حشرات کامل 2 تا 3 ماه بعد در اواخر تابستان ظاهر می شوند. یک نسل در سال دارد.
تصادفی