مقدمه
هدف هر موسسه تولید کالا و خدمات به اقتصاد ی ترین شیوۀ ممکن است. به منظور تحقق چنین هدفی لازم است روشهای انجام کار طراحی و در عمل به اجرا درآیند. روشهایی که ضمن حفظ سلامت و ایمنی نیروی کار در محیط کار، افزایش بهره وری و بهبود کیفیت محصول را به دنبال داشته باشند. همچنین برای برنامه ریزی تولید و نیروی انسانی، برآورد هزینه تولید، نظارت بر حسن انجام کار، تعیین زمان تحویل کالا به مشتری و برق راری نظام پرداخت دستمزد و حقوق بر اساس میزان کار، ضرورت دارد زمان های استاندارد را برای هر یک از کارها و فعالیت هایی که لازمۀ تولید عملیات می باشند، مشخص شوند.
مطالعۀ کار 1: به مجموعه روش هایی گفته می شود که با مطالعه و بررسی و تجزیه و تحلیل روشهای موجود انجام کار بهبود آنها و تعیین زمانهای استاندارد برای انجام کار بهبره وری و کارآیی سازمان کمک می کند.
روش سنجی2: به ثبت، و بررسی سیستماتیک روشهای موجود انجام کار با نگرشی انتقادی پرداخته و راهها و روش هایی موثرتر، ساده تر، و اقتصادی تر را برای انجام کار به منظور افزایش کارآیی و بهره وری در موسسه طراحی و پیشنهاد می کند.
کار سنجی3: به مجموعه روش هایی که به منظور بررسی و تعیین زمان لازم برای این که یک کارگر واجد شرایط بتواند کار خاصی را در سطح معینی از عملکرد انجام دهد گفته می شود.
دربارۀ مطالعۀ کار و دامنه آن گه گاه استنباط های غلطی می شود؛ برخی از افراد فقط به یکی از جنبۀ آن یعنی مطالعۀ زمان توجه دارند و گاهی اوقات آن را با برنامۀ دستمزد- انگیزش معدل می دانند و یا مطالعۀ کار را صرفاً در بنگاه های بزرگ صنعتی که دارای تولید انبوه می باشند، قابل استفاده می دانند. در حالی که مطالعۀ کار می تواند در کلیه بنگاهها اعم از کارخانه ها، مزارع، ادارات، بانک ها، رستوران ها، هتلها، سوپر مارکت ها، پمپ بنزین ها و تعمیر گاهها کاربرد داشته باشد.
مطالعۀ کار به مدیریت کمک می کند تا علل مشکلات و مسائل را در سازمان خود به خوبی درک کرده و بتواند در جهت بهبود روشها و تقلیل زمان انجام کار به منظور افزایش بهره وری و کارآیی اقدامات لازم را انجام دهد.
تصادفی