دسته بندی: علوم انسانی » روان شناسی
فرمت فایل دانلودی: rar
فرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 18
حجم فایل:118 کیلوبایت
قیمت: 7000 تومان
روان شناسی خواب، شاخه ای از علم روان شناسی است که به بررسی تغییرات بدن انسان در سطوح مختلف عمق خواب می پردازد. در این شاخه از روان شناسی اختلالات خواب از جمله: 1. خوابگردی 2. فلج خواب 3.هراس شبانه 4. پرخوابی و 5. کم خوابی مورد بررسی قرار می گیرد. در این رشته، محتوا و معنای احتمالی رویاها تجزیه مى شود. زیگموند فروید بنیانگذار رشتهٔ روان شناسی خواب بود.
خواب :
خواب کاهش ناگهانی جریان خون در زمان استراحت است به طوری که فعالیت بدن و ذهن کم شود و توهم های بینایی جایگزین تصاویر واضح واقعی بشوند. در بین پستانداران، پرندگان، ماهیان و دیگر جانوران مراحل خواب و بیداری وجود دارد. خواب برای سلامت و بهزیستی بدنی و روانی انسان ها و جانوران اهمیت دارد.
عمق خواب :
عمق خواب میزان خواب آلودگی است که آن را می توان با ثبت الکتروآنسفالوگرام، حرکت های چشم، فشارخون و ضربان های قلب سنجید. از شروع خواب تا عمیق ترین مرحلهٔ آن بین سه تا پنج مرحله فاصله است.رویا در مراحل خواب سطحی اتفاق می افتد. معمولاً به هنگام خواب رفتن، نظام منطقی افکار به هم می ریزد، تصاویر بینایی از ذهن می گذرد. به دنبال این مرحله، عبوری سریع به خواب عمیق دیده می شود که به عمیق ترین سطح خواب در تمام طول شب می رسد. این خواب، بین بیست تا سی دقیقه به طول می انجامد. آن گاه خواب به تدریج سبک می شود، هفتاد دقیقه پس از به خواب رفتن، خواب به سطحی ترین حالت خود می رسد. در طول این مرحله خواب سبک، نخستین مرحله رویای شبانه شروع می شود و بین پنج تا ده دقیقه به طول می انجامد. به دنبال این مرحله، یک مرحله خواب عمیق تر آغاز می شود که سومین ساعات خواب را به دورهٔ دوم طولانی تر رویا و خواب سطحی تر متصل می کند.دوره سوم رویا، در پنجمین یا ششمین ساعت خواب اتفاق می افتد و بیست تا سی دقیقه به طول می انجامد. در هفتمین ساعت خواب دوره دیگری از خواب سبک و رویا موجود است که حدود یک ساعت طول می کشد.
ثبت حرکات کرهٔ چشم، نشان دهندهٔ فعالیت رویا است. چشم ها در طول خواب، معمولاً حرکات آهسته ای دارند. کرهٔ چشم در این حرکات به بالا و داخل چرخش دارد، گاهی ناگهان، مجموعه ای از حرکات سریع چشم در محور افقی یا بالا و پایین ملاحظه می شود که ممکن است بیست دقیقه یا بیشتر، به طول انجامد. این مرحله هم زمان با رویا است زیرا هم زمان با حرکات سریع چشم، فعال شدن هیپوفیز نیز دیده می شود.
خواب طبیعی به چهار مرحله تقسیم می شود که خواب شناسان، هر یک را با تغییرات خاص الکتروآنسفالوگرام مشخص می کنند. ویژگی الکتروآنسفالوگرام در حالت بیداری، وجود امواج آلفا به تعداد ۸ تا ۱۲ موج در ثانیه و فعالیت با توانش پایین و بسامدهای متغیر است. با شروع خواب آلودگی امواج آلفا ناپدید می شوند. مشخصهٔ مرحلهٔ اول که سبک ترین مرحلهٔ خواب است فعالیت با توانش پایین و ناهم زمانی می باشد که به ندرت با فعالیت منظم ۶ موج در ثانیه و با ولتاژ پایین همراه می شود. مرحلهٔ دوم که چند دقیقه پس از مرحله اول آغاز می شود و ویژگی آن تکرار فراوان نقش های دوکی موج در ثانیه است که دوک های خواب نام دارند. دیگر ویژگی مرحله دوم، امواج سوزنی پرتوان و مجموعه های ترکیبی است که به فاصله چند دقیقه دیگر امواج دلتا با توانش بالا با برگشت ۵/۰ تا ۲ موج در ثانیه ظاهر می شود که مشخصه مرحلهٔ سوم است. مرحلهٔ چهارم، هنگامی است که امواج دلتا، قسمت بیش تری از نوار را پر می کند.
تصادفی