پایان نامه مولکول نگاری پلیمری سنتز و کاربرد آن در استخراج…

در این پایان نامه مولکول نگاری پلیمری سنتز و کاربرد آن در استخراج مورد بررسی و پژوهش قرار گرفته است، این فایل به همراه چکیده، فهرست، متن اصلی و منابع با فرمت doc در اختیار شما قرار می گیرد.

مفهوم برهم کنش مولکولی بسیار قدیمی بوده و بوسیله مؤسسات یونانی و ایتالیایی استفاده شده است. در نیمه دوم قرن نوزدهم، ظهور نظریه های مدرن در مورد این برهم کنش ها از میان آزمایش های واندروالس در مطالعاتش پیرامون برهم کنش های مابین اتمها در حالت گازی آغاز شد و در سال ۱۸۹۴، فیشر نظریه مشهور «قفل و کلید »اش را در مورد روش برهم کنش سوبسترا با آنزیم ارائه کرد (شکل ۱-۱).

براساس نظریه فوق، عمل خاص یک آنزیم با یک سوبسترا تنها می تواند با استفاده از تشبیه قفل به آنزیم و کلید به سوبسترا توضیح داده شود. فقط وقتی که کلید (سوبسترا) اندازه قفل باشد در درون سوراخ قفل (مکان فعال آنزیم) جای می گیرد. کلیدهای کوچکتر، کلیدهای بزرگتر یا کلیدهایی با دندانه های نامشابه (مولکولهای سوبسترا با شکل و اندازه نادرست) در داخل قفل (آنزیم) جای نخواهند گرفت (۱). شکل ۱-۲ بخوبی این موضوع را نشان می دهد.

در سیستم های زیستی، کمپلکس های مولکولی بواسطه تعداد زیادی از برهم کنش های غیر کووالانسی از قبیل پیوندهای هیدروژنی و پیوندهای یونی تشکیل می شوند. اگر چه این برهم کنشها به تنهایی در مقایسه با پیوندهای کووالانسی ضعیف می باشند، لیکن تاثیر همزمان این پیوندها اغلب منجر به تشکیل کمپلکس های پایدار می شود. برهم کنش های پیچیده مابین انواع مولکولها، شناخت مولکولها و توانایی تقلید از پیوندهای طبیعی، دانشمندان را برای مدت زمان طولانی مشغول کرده است. این رویداد منجر به تشکیل رشته جدیدی با عنوان شیمی تقلید زیستی شده است. اصطلاح تقلید زیستی به وضعی گفته می شود که در آن فرایندهای شیمیایی از یک فرایند بیوشیمیایی تقلید می کنند، تا اینکه ساختارها و مکانیزم سیستمهای زیستی شناخته شوند. دانشمندان در تلاش هستند که این دانش را به فنون سنتزی تبدیل کنند. یکی از این فنون سنتزی که در دهه اخیر مورد توجه واقع شده است، فن مولکول نگاری می باشد (۱، ۲).

این فایل به همراه چکیده، فهرست، متن اصلی و منابع با فرمت doc (قابل ویرایش) در اختیار شما قرار می گیرد.

تعداد صفحات: ۲۸۰

خرید فایل

تصادفی