دسته بندی: علوم انسانی » علوم اجتماعی
فرمت فایل دانلودی: zip
فرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 23
حجم فایل:126 کیلوبایت
قیمت: 6900 تومان
دانلود مقاله با موضوع آسیب شناسی روش تدریس در یادگیری دروس علوم اجتماعی،
در قالب word و در 23 صفحه، قابل ویرایش، شامل:
مقدمه
اهمیت و ضرورت پژوهش
چکیده
مفهوم تدریس
تفاوت تدریس با آموزش
ویژگی های یک روش تدریس خوب
مفهوم یادگیری
یادگیری و رابطه آن با تدریس
انواع روش های تدریس
روش تدریس غیرفعال در علوم اجتماعی
روش های فعال تدریس در علوم اجتماعی
شیوه پرسش و پاسخ
شیو ه بحثی
شیوه نمایشی
الگوی ایفای نقش
روش کارایی تیمی
الگوی تدریس اعضای تیم
روش بارش مغزی
مراحل الگوی ساختاربندی
الگوی بدیعه پردازی یا نوآفرینی
بهترین روش تدریس
آسیب های تدریس
استفاده از روش سنتی و تداوم آن
عدم امکان جایگزینی روش غیرفعال (سنتی) به روش های فعال
عدم استفاده از استانداردهای تدریس در علوم اجتماعی
نتیجه گیری
راهکارها و پیشنهادات
منابع و مأخذ
مقدمه تحقیق:
برای رویارویی با انبوه چالش هایی که در آینده در دل خود پنهان داشته است، جامعه بشری در تلاش برای رسیدن به آرمان هایی چون صلح، آزادی و عدالت اجتماعی. آموزش و پرورش را سرمایه ای اجتناب ناپذیر می داند. با توجه به پیشرفت تکنولوژی و تغییرات مداومی که به وجود می آید باید شرایط تغییر در هر جامعه ای ایجاد شود. شرط اولیه هر تغییری، شناخت و آگاهی است، که به دنبال آن باید کار با برنامه ریزی برای دست یابی به اهداف مطلوب صورت بگیرد.
اهمیت و ثمربخشی روش های تدریس و یادگیری بهتر همواره مورد نظر دانشمندان و محققین علوم تربیتی بوده است. از آغاز قرن بیستم توسط مومان و لای و سپس کلاپارد، ماریا، منتسوری، جان دیویی، هر بارت، ثورندایک و همکارانش و در بسیاری از کشورها مطالعات زیادی به مدت چهل سال در مورد ثمربخشی میزان روش های آموزش در کلیه دروس … انجام گرفت (افشار، ١٣٦٨، ص ١٨٣).
تاریخچه مطالعات نشان می دهد، روش های تدریس چه در پیشرفت تحصیلی و یادگیری دانش آموزان و چه در ایجاد انگیزه و رضایت خاطر، پرورش شخصیت، رشد خلاقیت آنان مؤثر است، وظیفه معلمان در فرآیند تدریس، تنها انتقال واقعیت های علمی به دانش آموزان نیست، بلکه باید موقعیت و شرایط مطلوب یادگیری را فراهم نمایند و چگونه اندیشیدن و چگونه آموختن را به شاگردان بیاموزند. یعنی کار معلم نه تنها انتقال دانش، بلکه پرورش توان تفکر منطقی و پرورش شخصیت سالم است و معلمان موفق برای شاگردان خود تنها عرضه کننده مطالب تخصصی نمی باشند، بلکه شاگردان خود مطالب شناختی و اجتماعی و نحوه استفاده مؤثر از آن ها را می آموزند، در آموزش و پرورش نقش نیروی انسانی به خصوص معلم از مهم ترین عوامل مؤثر در رشد و توسعه کیفی و محتوایی تربیت به شمار می آید.(معیری، ١٣٧١، ص٩٧). معلمان سربازان خط اول، جبهه تربیت قرار گرفته اند و ضرورت دارد که با مدرن ترین سلاح های علمی روز یعنی روش های مختلف نوین و فعال تدریس آشنا باشند و بدانند در کدامین موقعیت آموزشی از کدامین روش استفاده نمایند.
تصادفی