دسته بندی: علوم انسانی » روان شناسی
فرمت فایل دانلودی: rar
فرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 17
حجم فایل:12 کیلوبایت
قیمت: 6000 تومان
تعریف
واژه توانبخشی (1) که گاهی از معادل های «توان یابی»، «بازتوانی» و «نوتوانی» نیز برای آن استفاده می شود، به «مجموعه ای از اقدامات و فعّالیت های پیگیر و هماهنگ و زمان بندی شده خدمات پزشکی ، پیراپزشکی ، حرفه ای و اجتماعی گفته می شود که به قصد درمان و ارتقاء سطح کارائی معلولین به منظور دست یابی به یک زندگی تا حد امکان مستقل انجام می گردد» ، گفته می شود.
با توجه به رابطه توانبخشی با معلولیت لازم است با تعریف معلولیت (2) نیز آشنا شویم که عبارت است از : «مجموعه ای از عوامل جسمی ، ذهنی و اجتماعی که به نحوی در زندگی فرد اثر سوء گذاشته و او را از زندگی طبیعی باز می دارد».
سابقه و تاریخچه توانبخشی
از آنجائی که معلولیت از نظر تاریخی سابقه ای به قدمت تاریخ بشری دارد ، قدر مسلم توانبخشی معلولین علی الخصوص در جنبه های اجتماعی و حمایتی با آن، هم سابقه بوده است . البته در سوابق تاریخی مواردی از برخوردهای منفی در تمدن ها و فرهنگ های مختلف ذکر شده است از جمله مردم هند باستان معلولین را به رودخانه ها می انداختند ولی در جوامع دینی و ادیان الهی همواره بر برخورد انسانی و شایسته با معلولین سفارش شده و به آنها مانند بقیه افراد نظر شده است. با گذشت زمان و پیشرفت دانش و به خصوص فن آوری توسعه یافته امروزی توانبخشی به مرحله ای رسیده است که قشر عظیمی از معلولین امکان زندگی و فعّالیت در حد افراد سالم را پیدا کرده اند . فعّالیت های سازمان یافته و رسمی در قالب انجمن ها و مجامع قانونی در زمینه توانبخشی سابقه ای در حد یک قرن دارند. انجمن جهانی توانبخشی (3) (N.R.A) فعّالیت رسمی خود را در سال 1920 میلادی شروع کرده است .
تصادفی