حسابداری صنعتی

حسابداری صنعتی:

فصل اول:

‘ مقدمه ‘

حسابداری صنعتی حوزه ای از حسابداری است. که با هزینه یابی محصول سر کار دارد، هزینه یابی محصول اطلاعات موردنیاز را برای تهیه صورتهای مالی در مورد قیمتتمام شده موجودیها و قیمت تمام شده کالای فروش رفته فراهم می آورد. حسابداری صنعتی گاههی اوقات حسابداری مدیریت نی نامیده می شود باید به عنوان بازوی مدیریت در ارتباط با برنامه ریزی و کنترل فعالیتها تلقی گردد. در حقیقت حسابداری صنعتی مدیریت را با ابزار حسابداری مورد نیاز جهت برنامه ریزی، کنترل و ارزیابی عملیات مجهزمی نماید.

امروزه یکی از زمینه ها فعالیت انجمن های حسابداران خبره کشوورهای مختلف سعی در ارائه مناسبترین روشهای محاسبه قیمت تمام شده محصولات است. زیرا ادامه فعالیت مؤسسات تولیدی در صورتی امکان پذیر است که قیمتهای محاسبه شده دقیق و قابل رقابت در بازار تواید باشند. در غیر اینصورت یعنی ارائه غلط اطلاعات موجب گمراهی مدیران تصمیم گیرنده و در نتیجه از دست دادن بازار فروش و نهایتاٌ تعطیلی بنگاه اقتصادی خواهد گردید. چگونگی محاسبه قیمت تمام شده طی سالیان متمادی از تحولات و تغیرات چشمگیری بر خوردار بوده و هدف اصلی از این تغییرات، دستیابی به روشهای محاسبه دقیق قیمت تمام شده محصولات بوده است. به دلیل اهمیت موضوع روش های مختلف محاسبه قیمت تمام شده مورد برسی و تجزیه و تحلیل قرار گیرد.

کاربردهای حسابداری صنعتی:

اطلاعات تهیه شده توسط حسابداری صنعتی در تصمیم گیری و ارزیابی عملکرد مورد استفاده قرار می گیرد. تصمصم های مربوط به تعیین قیمت فروش، ساخت یا خرید و بودجه بندی با استفاده از اطلاعات حسابداری صنعتی انجام می شود. هنگامی که اطلاعات حسابداری صنعتی بمنظور ارزیابی عملکرد فعالیت واحدهای مختلف سازمان، توسط مدیران و در داخل سازمان مورد استفاده قرار می گیرند. در ان حالت می گوئیم اطلاعات برای مقاصد ‘ حسابداری مدیریت ‘ مورد استفاده قرار گرفته است. اگر این اطلاعات به قصد ارزیابی عملکرد سازمان و توسط استفاده…

خرید فایل

تصادفی