دسته: کشاورزی و زراعت
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 83 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 42 جهاد، خودکفایی و امنیت غذایی
چکیده:
قضاوت درباره پدیده ها بر اساس تاثیر آنها بر بسط قابلیت هایی است که جامعه از آن منتفع می شود، از این منظر مدیریت جهادی به عنوان پدیده ای تأثیرگذار قابل بررسی و تحلیل است. این پدیده حاصل تعالیم الهی و انسان ساز اسلام است که در جریان دو رویداد تاریخی انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی عینیت یافت و موفقیتها و فرصت هایی در عرصه های مختلف مدیریتی کشور ایجاد نمود، اما گسترش آن تداوم نیافت. استقلال و امنیت کشور از جمله هدف های مقدسی هستند که در عرصه ی مدیریت جهادی جایگاه مهمی را به خود اختصاص می دهند. زیر حوزه های اهداف فوق شامل مفاهیم کلیدی ” خودکفایی” و “امنیت غذایی” می باشند که به طور جدی مورد توجه مدیریت جهادی قرار گرفته اند.
مدیریت جهادی با حذف یا کاهش فرآیندهای دیوانسالارانه ی زاید و تکیه به عواطف ایمانی و منافع ملی مفاهیم پیش گفته را پی گرفت و به نتایج قابل توجهی دست یافت. بررسی های انجام شده در این مطالعه نشان می دهد که افزایش تولید و تأمین غذای کافی مرهون راهبردها، روش ها و فضایی است که در قالب مدیریت جهادی ایجاد شده است، به طوریکه دسترسی به نتایج بدست آمده در شرایطی غیر از این با صرف هزینه ها و انرژی بسیار بیشتری امکان وقوع داشت. بر این اساس مدیریت جهادی با اتکاء به تواتمندی ها و ظرفیت های داخلی و حذف موانع و محدودیت ها فرصت های گسترده ای در عرصه تولید و خودکفایی بخش کشاورزی فراهم نمود و با ارتقاء قابل ملاحظه ضریب امنیت غذایی، به اقتدار و استقلال کشور کمک شایان توجهی نموده است.
بررسی روند تولید محصولات کشاروزی پس از تشکیل جهاد که همزاد انقلاب اسلامی است، بویژه در دهه ی اول حاکی از موفقیت های زایدالوصف و کارآمدی مدیریت جهادی در عرصه خود کفایی و امنیت غذایی نشان می دهد. مدیریت جهادی بعداً و در یک فرایند میان مدت فرصتهای بسیار مناسبی را برای دستیابی به خود کفایی در محصولات دامی فراهم آورده و موجب ایجاد امنیت غذایی بویژه از منظر ارتقاء کیفیت و حرکت به سمت امنیت غذایی از جنبه سیری سلولی شده است ضمن اینکه سایر نتایج تبعی آن از قبیل ایجاد فرصت های شغلی، فقرزدایی و زمینه سازی برای توسعه روستایی را نباید از یاد برد. همسو با این اقدامات و انتشار فنآوری ها تا حد امکان مناسب، ارتقاء دانش فنی تولید کنندگان، افزایش بهره وری مورد توجه قرار گرفت و منافع این دستاوردها هم نصیب تولید کنندگان و هم جامعه گردید، به همین سبب انگیزه های لازم برای مشارکت در فعالیت های تولیدی شتاب گرفت.
با تجارب حاصل از خودکفایی در محصولات دامی، و با تغییرات ساختاری ایجاد شده، افزایش تولید و دستیابی به امنیت غذایی محصولات اساسی زراعی هدف گذاری گردید. در مجموع مدیریت جهادی با راهبردی مشخص و انتخاب آگاهانه سیاست ها و راهکارهای اجرایی فرصت های مناسبی در بخش تولید خلق نموده است و با همسو کردن منافع مردم با منافع ملی خود را متعهد به سیاست های اعلامی برای توسعه بخش نموده است و از این رهگذر مدیران کارآمد خلاق و آزموده تربیت نموده که در عرصه های مختلف مشغول به فعالیت شده اند لذا در این مقاله تلاش شده است نقش مدیریت جهادی صرفاً در ایجاد بسترهای مناسب برای خودکفایی و امنیت غذایی مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد و سایر موارد که در جای خود حایز اهمیت است در مطالعات دیگر بررسی گردد.
کلمات کلیدی:
جهاد
خودکفایی
امنیت غذایی
رفاه اجتماعی
مدیریت جهادی
فهرست مطالب
جهاد، خودکفایی و امنیت غذایی 1
چکیده: 3
مبانی ایدئولوژیکی حکومتی و وظایف دولت 5
تشکیل حکومت جهانی و وحدت اسلامی 6
وظایف مردم و دولت در قبال هم 7
رفاه اجتماعی، عدالت و… 7
نگاه امنیتی در جهان و ضرورت توجه به درون: 8
خودکفایی ضرورت امنیت ملی: 10
خودکفایی و قدرت سازی: 13
رویکردهای نظری در امنیت غذایی 16
چرایی خودکفایی 17
امنیت غذایی و سیاست های مربوطه دراسناد فرابخشی 19
جهاد در مفهوم و عمل: 21
جهاد نهادی پویا و توانمند: 24
ضرورت توجه به خودکفایی وامنیت غذایی با رویکرد جهادی 25
دیدگاه حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری درباره خودکفایی: 26
پویایی اندیشه امام طی دهسال رهبری در ارتباط با خودکفایی: 28
نگاه به امنیت غذایی در سایر کشورها 31
آمریکا: 31
کانادا 32
برزیل 32
مکزیک 33
جامائیکا 34
هندوستان 34
پاکستان: 36
سری لانکا 36
بنگلادش 36
فیلیپین 37
اردن 37
مصر 38
تونس 39
نتیجه گیری: 40
قیمت فایل فقط 19,000 تومان
تصادفی