دسته: معماری
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 47287 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 80 معماری و محیط و بررسی معماری سبز
پیشگفتار
ساخت و سازهای نسجیده در قرن اخیر، نتایج زیانباری به بارآورده است، که انها ار می توان در دو گروه طبقه بندی کرد: تخریب نظام طبیعی و فطری انسان و همچنین تخریب زیستگاه طبیعی او
فی الواقع چنین روندی سنت و سیاق متداول در تاریخ چندین هزار ساله ساخت و سازها و در چه قالب معماری و چه در قالب شهرها مخدوش کرده است. ساختمان ها و شهرهای معاصر نه تنها دیگر قادر نیستند خواست ها و نیازهای انسان را به عنوان یک موجود طبیعی برآورده سازند بلکه سازگاری و انطباقی را هم که با بستر طبیعیشان داشته اند از دست داده اند. از طرف دیگر ارتباط و امنیتی که انسان همواره به واسطه شکل گیری متناسب ساختمان ها و شهرها در رابطه با طبیعت محیط و مامن طبیعی خود داشته خدشه دار گردیده است. در چنین وضعی آنچه بر عهده ما خواهد بود تلاش در جهت برقراری مجدد این ارتباط و معادله سه گانه است یعنی:
ایجاد ارتباط صحیح بین معماری و شهرها با انسان، ایجاد ارتباط صحیح بین معماری و شهرها با طبیعت ایجاد ارتباط صحیح بین انسان به واسطه شکل گیری متناسب معماری و شهرها در رابطه با طبیعت و محیط
با نگاهی وسیع تر به مسئله می توان ذکر شده را اینگونه ترسیم کرد ایجاد ارتباط صحیح بین محیط ها و پدیده های مصنوع و ساخته دست انسان از جمله معماری و شهرها با محیط های انسانی شرائی خواسته ها و نیازهای انسان و مقولات وابسته به او مانند اجتماع، فرهنگ، اقتصاد، تاریخ… ایجاد ارتباط صحیح بین محیط ها و دیده های مصنوع و ساخته دست انسان از جمله معماری و شهرها با محیط طبیعی عوامل جغرافیائی از جمله خاک توپوگرافی، پوشش گیاهی و بدنه های آبی ایجاد ارتباط در رابطه با این محیط ها (یعنی اقلیم و آب و هوا، دیدها و مناظرها، صداها، ویژگی های منحصر بفرد هرمکان و…) این گزارش به تعادل موجود بین معماری و محیط می پردازد تاثیرات محیط طبیعی بر معماری را که همگی تاثیر مثبت است معرفی می کند و سپس نحوه تاثیرگذاری معماری بر محیط را که همگی تاثیر منفی است را بررسی می کند و سپس معماری سبز را به عنوان راه حلی جهت ایجاد ارتباط متعدل بین معماری و محیط معرفی می کند.
کلمات کلیدی:
معماری سبز
معماری پایدار
ارتباط معماری و محیط
مقدمه
در رویداد تغییرات زیست محیطی حاصله از فعالیت های انسانی که دامنه آن این روزها تا حد تغییر اتمسفر زمین نیز گسترش یافته است شهرها را باید هم قربانی این رویداد دانست و هم مقصر انسان همیشه محیط زیست خود را تغیر می داده است. لیکم امروزه این محیط زیست است که بنوبه خود تغییرات قابل ملاحظه ای را در اکوسیستم های چه در سطح علمی و چه جهانی موجب شده است. شهرسازی مابه تبعیت از الگوی کلاسیک توسعه و پیروی کورکورانه را مدل های کلیشه ای توسعه شهری که نسبت به شرائط و خصوصیات بومی بی اعتناسب نه تنها شرایط ناپایداری را در شهرها پدید آورده بلکه ناپایداری و مناطق اطراف را نیز به دنبال داشته است.
به نظر می رسد مفاهیم توسعه پایدار به خوبی اب اهداف و مقاصد شهرسازی نوین سازگار باشد و بنابراین این بتواند به عنوان وسیله موثری برای تحقق اهداف پایداری از آن استفاده به عمل اوردو اندازه کافی زیر بنا و کیفیت مطلوب آن ضرورتا مناسب و مطلوب بودن یک بنا نیست. عدم نگرش به معماری به عنوان معماری و محیط زندگی با تامین تمام جنبه های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، زیست محیطی ان تنها گسترش صرف کالبدی را به دنبال خواهد داشت.
هویت شهری، سیمای شهری، رعایت اصول تراکم، تقسیمات کالبدی شهری، تامین زیر ساخت ها، تجهیزات شهری و اصول ایمنی از جمله معیارهای قابل تامل در این روند است.
ان نوع معماری که نیازهای ذهنی و واقعی نسل کنونی را بر مبنای کارائی منابع برآورد ساخته و در عین حال محلاتی جاذب و ایمن را ضمن توجه به مسائل اکولوژی ایجاد نماید. معماری پایدار است پس پایداری تنها مربوط به مسائل فیزیکی نمی شود. دامنه گسترده تری از آن ملاحظات اجتماعی زیباشناسانه و اقتصادی مربوط به رفاه فرد و جامعه را نیز در بر می گیرد و توجه به مسائلی نظیر کیفیت هوا در درون و بیرون ساختمان، کاستن از مواد شیمائی نظیر آزبست، هماهنگی بی مسکن و چشم انداز طبیعی مشارکت استفاده کنندگان در طراحی و مدیریت مسکن تنوع به جای یکسان بودن حفظ و حمایت از سکونتگاه های موجود به جای تغییر یا تخریب آنها و استفاده مجدد از آنها.
نتیجه کلی این است که باید شهرها را با درایت و هوشیاری بیشتر طراحی و اداره کرد. این بدان معنی است که شهر در تبادل و همبستگی با محیط زیست ادامه حیات دهد و نه به قیمت آن. تلفیق دو جنبه معماری پایدار یعنی پایداری اکولوژی و پایداری اجتماعی- اقتصادی ما را به این نتیجه رهنمون سازد که یک راهکار مبنی بر اکولوزی باید از اصول اساسی معینی تبعیت نماید.
پیشگفتار 4
مقدمه 7
معماری پایدار 7
1-1- مصرف انرژی در جهان و ایران 11
1-2- شناخت عوامل اقلیمی 15
1-1-2 تابش 16
2-2-2- دما 16
3-2-2- رطوبت 17
4-2-2 بارش: 17
5-2-2- باد: 18
2-2- آسایش حرارتی 19
2-2-3- تاثیر باد بر آسایش حرارتی: 20
2-2-4- نرخ فعالیت: 21
2-3-3- تاثیر باد بر ساختمان 27
2-4-4- تناسبات فرم رنگ جهت و جانمائی بنا 35
2-4-6- بازیافت انرژی 41
3- بازیافت ساختمان ها و مصالح ساختمانی 42
نقدی بر پروژه ژان ماری تجیبائو 81
فهرست منابع وماخذ 82
قیمت فایل فقط 28,000 تومان
تصادفی