تحقیق قارچ های خوراکی

توضیح مختصر:

مقدمه تاریخچه کشت و استفاده از قارچهای خوراکی در ایران و جهان با توجه به اسناد ومدارکی که در دسترس است تاریخ مصرف قارچهای خوراکی به عنوان غذا و دارو به زمانی بسیار دور برمی گردد بطوری که حتی انسانهای نخستین از خواص ویژه قارچها اطلاع داشتند و گاهی به عنوان یک ماده توهم زا در فالگیریها از آن استفاده

دسته بندی: مهندسی » مهندسی کشاورزی و زراعت

فرمت فایل دانلودی: rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 40

حجم فایل:371 کیلوبایت

قیمت: 8000 تومان

مقدمه

تاریخچه کشت و استفاده از قارچهای خوراکی در ایران و جهان

با توجه به اسناد ومدارکی که در دسترس است تاریخ مصرف قارچهای خوراکی به عنوان غذا و دارو به زمانی بسیار دور برمی گردد بطوری که حتی انسانهای نخستین از خواص ویژه قارچها اطلاع داشتند و گاهی به عنوان یک ماده توهم زا در فالگیریها از آن استفاده می نمودند، مردم کشورهای شرقی اولین کسانی بودند که به استفاده از قارچ دست زده بطوری که نوعی قارچ بنام اوریکولاریا برای اولین بار در حدود 600 سال قبل از میلاد و نوعی دیگر بنام فلامولینا و لوتیپس در چین کشت می شده اند و همچنین نوعی دیگر از قارچهای آسیای شرقی بنام Lentinu edodes وvolvariella در حدود 2000 سال قبل در چین و ژاپن مورد استفاده قرار می گرفتند و تکنولوژی کشت این قارچها جزو هنرهای خیلی قدیمی و محرمانه این سرزمینها بوده است. وهمچنین ذکر شده که دو قرن قبل از تولد حضرت عیسی مسیح (ع)یک پزشک یونانی به نام نیکاندر Nicandre قارچ را در بستری از کود حیوانی وخاکستر که شاخه وبرگ درخت انجیر روی آن را پوشانده بود پرورش داد. در اوائل قرن 16 یکی از پزشکان گیاه داروئی در کشور اطریش برای اولین بار مبادرت به شناسائی قارچهای اطراف شهر وین نمود. وهمچنین در همان قرن پرورش و استفاده از قارچ در کشور ایتالیا آغاز و با اختراع میکروسکوپ در قرن 17 فعالیت شناسائی قارچها بیشتر و بیشتر شد و پرورش قارچ در گلخانه و سالنهای پرورش برای اولین بار در حدود سالهای 1754 در کشور سوئد ابداع شد واز سال 1779 تولید و پرورش قارچ در انگلستان آغاز وبه برخی دیگر از کشورهای اروپایی توسعه یافت ودر سال 1809 شخصی بنام لینک ساختمان بازیدیوم و بازیدیوسپور را در بازیدیومیستها مشاهده نمود واصطلاح بازیدیوم و سیستیدیوم را شخصی بنام لویل در سال 1837 اشاعه داد ودر سال 1884 دو نفر فرانسوی بنامهای آقایان کنـستاتیـن (Constantin ) وماتروشو(Matruehot) عضو انیستیتو پاستور بودند برای اولین بار از روش پاستوریزاسیون ،اسپور قارچ را وادار به جوانه زدن کرده وبذر قارچ را در شرایط استریل ابداع نمودند ودر اوائل قرن 19 کشت سنتی قارچ در غارهای طبیعی در کشور فرانسه آغاز شد ودر اوائل نیمه دوم قرن نوزده از اروپا به آمریکا انتقال ودر سال 1890 مزرعه داران در پنسیلوانیای آمریکا مبادرت به پرورش قارچ نمودند ودر سال 1921 در کشور هندوستان برای اولین بار فردی بنام بوس موفق به کشت دو نوع قارچ از جنس آگاریکوس (دکمه ای) بر روی کود حیوانی شد. سیندن Sinden در سال 1932 تهیه بذر قارچ بر روی غلات را ابداع و لامبرت Lambert از آمریکا اساس تکنولوژی مدرن پرورش قارچ را بنیان نهاد و از سال 1970 در کشور مجارستان پرورش نوعی قارچ بنام پلوروت بر روی کنده درختان انجام می گرفته است. در ایران برای اولین بار در سال 1335 کشت قارچ دکمه ای توسط فردی بنام احیایی در قسمت شمال تهران شروع شد و پس از مدتی در سالهای 1348 الی 1357 واحدهای کشت و تولید قارچ در تهران - کرج و شهر ری افتتاح و فعالیت خود را آغاز نمودند و در اواخر سالهای 1356 تولید بذر قارچ دکمه ای توسط آقای پیرایش شروع شد و کشت قارچ صدفی نیز برای اولین بار در سال 1365 توسط آقای مصطفوی کارشناس سازمان کشاورزی در منطقه اوین

فهرست مطالب

مقدمه1

آشنایی با تقسیم بندی قارچ2

قارچها به سه گروه تقسیم می شوند :2

1-قارچهای خوراکی2

قارچهای خوراکی و خواص آنها2

2-قارچهای دارویی4

3-قارچ سمی5

مرفولوژی (شکل شناسی) قارچ صدفی6

آشنایی با تاریخچه کشت و پرروش قارچ صدفی در ایران و جهان7

آشنایی با قارچ صدفی7

سالن کشت وپرورش8

ضد عفونی سالن کشت9

شناسایی اصول برداشت محصول14

قارچ دکمه ای 15

قارچ دکمه ای معمولی16

آشنایی با مفهوم سویه یا استرین17

آشنایی با انتخاب سویه17

آشنایی با مواد و نحوه عمل آوری کود کمپوست18

1-مواد اصلی18

2-مکمل های غذایی19

3-مواد غذایی کنسانتر19

4-کود های ازته19

5-املاح معدنی19

آشنایی با کمپوست مصنوعی و طبیعی19

مزایای استفاده از کمپوست مصنوعی20

سوله تهیه کمپوست20

آشنایی با روش های تولید کود کمپوست20

1-روش طولانی مدت تهیه کمپوست ( Long method )20

آشنایی با روش های آماده سازی بستر21

1-آماده سازی بستر به روش قفسه ای :21

2-آماده سازی بستر به روش جعبه ای :21

3-آماده سازی بستر روش کیسه ای :22

آشنایی با خاک پوششی بستر سالن های پرورش قارچ22

شناسایی اصول ضد عفونی خاک پوششی23

آشنایی با مناسب ترین زمان خاک دهی بستر قارچ23

شناسایی اصول مراقبت از بستر ها بعد از خاکدهی23

شناسایی اصول هوادهی سالن های پرورش24

شناسایی اصول برداشت محصول24

شناسایی اصول بسته بندی محصول برداشت شده25

نحوه انتخاب ، نگهداری و پخت قارچ25

شناسایی اصول تبدیل و نگهداری قارچ های خوراکی27

بیماری های قارچ های خوراکی30

1-بیماری ورتیسلیونم ( پوسیدگی خشک )30

علایم بیماری ورتیسلیوم30

کنترل و مبارزه با بیماری ورتیسلیوم30

2-بیماری دنبلان کاذب31

علایم بیماری31

کنترل بیماری31

3-بیماری تار عنکبوتی31

علایم32

کنترل و مبارزه با بیماری تار عنکبوتی32

4-قارچ های هرز کلاهدار32

5-بیماری بلاچ تند32

6-بیماری حفره دار شدن کلاهک32

هزینه کارگری :33

هزینه سوخت و انرژی :34

پیش بینی میزان تولید34

منابع36

عبارات و جملات کلیدی

  • تحقیق کشاورزی و زراعت
  • دانلود تحقیق
  • کار تحقیقی کشاورزی و زراعت
  • کشاورزی و زراعت
  • قارچهای خوراکی
  • قارچ
  • قارچ خوراکی

خرید فایل

تصادفی