گزارش کارآموزی کشاورزی، زراعت سویا

توضیح مختصر:

کلیات: سویا که آن را به انگلیسی soybean می نامند گیاهی است که اکثرا بخاطر دانه اش در دنیا کشت می شود از دانه ی این نبات روغن استخراج می گردد که در تهیه ی روغن نباتی وتغذیه ی انسان به کار می رود از کنجاله ی سویا نیز که دارای مقدار زیادی پروتیین مرغوب می باشد در دامپروری و مخصوصا مرغداری استفاده می

دسته بندی: مهندسی » مهندسی کشاورزی و زراعت

فرمت فایل دانلودی: rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 29

حجم فایل:52 کیلوبایت

قیمت: 7500 تومان

کلیات:

سویا که آن را به انگلیسی soybean می نامند گیاهی است که اکثرا بخاطر دانه اش در دنیا کشت می شود از دانه ی این نبات روغن استخراج می گردد که در تهیه ی روغن نباتی وتغذیه ی انسان به کار می رود از کنجاله ی سویا نیز که دارای مقدار زیادی پروتیین مرغوب می باشد در دامپروری و مخصوصا مرغداری استفاده می شود همچنین در بعضی از نقاط دنیا این نبات را به عنوان علوفه کشت می کنند

تا دو سال پیش در ایران زراعت سویا از لحاظ سطح کشت و مقدار محصول در مقام بعد از آفتابگردان قرار داشت ولی توجه دولت مخصوصا وزارت کشاورزی ومنابع طبیعی به توسعه ی این زراعت موجب گردید که در سال 1345 سطح زراعت ویا به پای سطح آفتابگردان برسد امروزه زراعت این نبات در خیلی از نقاط دنیا یکی از مهمترین زراعت های منطقه می با شد.

گیاهشناسی سویا:

نام علمی سویا GLYCIN MAXL ازخانواده ی لگومینوز و حساس به شوری واز نباتات روز کوتا است.

نکته: اگر شوری خاک بیشتر از 7میلی موز بر سانتی متر باشد گره بندی در ریشه متوقف میشود.

ریشه:هر ریشه سویا از ریشه اصلی و ریشه های فرعی تشکیل شده، ریشه اصلی میتواند تا عمق 5/1متر پایین برود ولی ریشههای در اعماق فرو میرود، قسمت عمده ریشه در 60سانتی متری اولیه خاک قرار دارد، رشد ریشه ها تا موقع گل دادن نبات ادامه دارد وبعد ازآن متوقف میشود.

برگ: به غیر از دو برگ اولیه، سویا مرکب است از 3 برگچه نسبتا بیضی شکل و پهن و کرکدار تشکیل شده است.

ساقه: ساقه ی اصلی سویه عمودی بوده و از آن ساقه های کوچکتر فرعی منشعب میشوند

گل: گلهای سویا خود گشن و به رنگ سفید یا بنفش کمرنگ است، گل آذین آن ازنوع خوشه ای است که عوامل محیطی مانند رطوبت،

حرارت، و. . . در موقع گل دادن روی آنها تاثیر عمده می گذارد.

میوه: میوه سویا از نوع نیام که با دو شکاف طولی با زمینگردد و عموما 2 تا 3 دانه در درون آن قرار دارد.

نکته: صفر بیولو ژیک سویا حدود 10 درجه سانتیگراد است و شروع رشد آن زمانی است که درجه حرارت خاک در این محدوده باشد.

شرایط آب و هوایی:

به طور کلی سویا نباتی است که در طول رشد خود احتیاج به بارندگی دارد ولی موقع رسیدن بهتر است که هوا آفتابی باشد بعلاوه سویا شرایط آب وهوایی مرطوب را دوست دارد و در این شرایط کمتر دچار آفت می شود

حرارت کمتر از 10 درجه برای سویا مناسب نیست و حرارت بیش از 38 درجه نیز ممکن است به سویا صدمه بزند در مورد درجه حرارت های بالا نوع رقم سویا موثر است برخی از ارقام با بالا رفتن درجه حرارت دانه ی آنها چروکیده شده و از ارزش آنها کاسته می شود.

فهرست مطالب

کلیات:1

گیاهشناسی سویا:1

شرایط آب و هوایی:2

تهیه ی زمین:2

طرز کاشت:3

تناوب زراعی:6

ذیلا چند تناوب جالب ذکر میگردد:7

خشک کردن محصول:11

انبار کردن سویا:12

مگس لوبیا:15

پروانه ی تک نقطه ای:16

فیتوفترا:16

پوسیدگی ذغالی:17

پوسیدگی ساقه:17

بیماری لکه موجی برگ سویا:18

بیماری لکه ارغوانی:19

ویروس موزاییک سویا:19

نحوه ی کنترل بیماری های سویا:19

بیماری ناشی از کمبود مواد غذایی:20

کمبود آهن:21

کمبود منگنز:21

علف های هرز مزارع سویا و نحوه ی کنترل آنها:22

نکات مهم در زراعت سویا:24

منابع مورد استفاده:27

عبارات و جملات کلیدی

  • گزارش کار
  • کارآموزی
  • دانلود گزارش کار
  • گزارش کارآموزی
  • کارآموزی کشاورزی
  • زراعت سویا
  • گزارش کارآموزی زراعت سویا

خرید فایل

تصادفی